Laura Burella

Medeoprichtster en président van 2013 tot 2017

Ik ben helemaal weg van WWOOF! Momenteel ben ik WWOOFer en ik droom ervan om op een dag zelf Whost te worden. Maanden van WWOOFingin Belgium en in het buitenland brachten me prachtige ervaringen en een nieuw bewustzijnover het leven. Voeling krijgen met de Aarde heeft me geholpen om een saaie kantoorjob achter te laten. Ik werk mee aan de oprichting en promotie van WWOOF Belgium zodat anderen, net als ik, van dit geweldige avontuur kunnen genieten. Ik ben benieuwd om de verhalen van andere WWOOFers te horen!

Jesus Flores

Beheerder ( )

Ik ben een nomadische man, verbonden met de natuur vanuit een soort van oud animisme dat me doet begrijpen dat ecologie begint met menselijk respect.

Tijdens het wwoofen, heb ik geleerd om te ‘af te leren’. Ik heb plezier en tranen gedeeld, terwijl ik aan het melken was om kaas te maken, brood aan het bakken, groenten aan het oogsten en hout aan het hakken.

Duwen, vallen, weer opstaan, uitrusten. Maaltijden delen, of een lied en soms ook liefde. Als vrijwilliger heb ik geleerd om te luisteren zonder oordeel en het gevoel te delen dat we allemaal schattenbezorgers zijn.

Julie Vandehouten

Secretaris

De bescherming en het begrijpen van ons milieu heeft me altijd geboeid en gedreven. Dit heeft geleid tot mijn eerste WWOOF-ervaring in Tanzania, Afrika. Daar ontdekte ik de uitdagingen en successen van duurzame landbouw in een andere omgeving dan de onze. Gesterkt door deze ervaring, wilde ik deze principes toepassen op mijn stadsleven in Brussel en ik legde mijn eigen tuin aan als voorbeeld.

Ik ben er vaak verbaasd over hoe ver mensen afstaan van hun voedsel. Ze vergeten dat ons voedsel afhangt van een gezonde bodem en de zorg van de landbouwers. Ik geloof dat WWOOFing kan helpen bij het helpen herstellen van de verbinding tussen consumenten en producenten. Het biedt ook de mogelijkheid om een nieuwe band met de natuur aan te gaan, die ons veel kan bieden. Daarom zet in me in voor WWOOF Belgium.

Paul Barbieux

Websitebeheerder ( )

Mijn job is het ontwikkelen van software in de sociale zekerheidssector. Mijn hobby is het maken van websites voor organisaties die de samenleving willen verbeteren. Zo ben ik de websitebeheerder van de G1000 en heb ik een blog die ironisch is getiteld: “Hoe kan ik de wereld redden?”.

Bruno Goffart

Beheerder

Ik ben Brusselaar. Ik ben de veteraan van de groep, maar als gepensioneerd onderwijzer heb ik heel mijn leven gewerkt voor en met jonge mensen. Als kind was ik bevoorrecht om op het platte land op te groeien en te werken en te oogsten op het veld. Met mijn schoolmakkers speelden we wedstrijdjes om ter grootste zak aardappelen rooien en we spraken af op de boerderijen om elk jaar de grote maaimachines te zien passeren. Aan het einde van de zomer wachtten we op de oogstfeesten die elke boer op zijn land organiseerde. Mijn dorp en zijn landbouwactiviteiten kenmerken mijn kindertijd en werken in het WWOOF-team geeft me het gevoel deze onvergetelijke tijd te herbeleven.

Greet Heylen

Beheerder

Inspirator, organisator en enthousiasteling. Leven in verbondenheid met onszelf, elkaar en de natuur. Dat is waar ik voor kies. Ik ben actief in de transitiebeweging. Transitie naar een ecologisch evenwichtige manier van leven. Lokaal, biologisch en eerlijk geteeld voedsel is de basis van dit evenwicht. Het boerderijleven spreekt me aan. Het contact met de grond, onze grond. Met de overvloed die de natuur ons schenkt als we haar niet uitbuiten. Die ervaring wil ik delen met anderen. Daarom engageer ik me binnen WWOOF Belgium. Ik woon in het dichtbevolkte Vlaanderen, toch zijn er ook hier steeds meer fantastische WWOOFplekken.

Christophe Van goethem

Logistiek

6 jaar geleden volgde ik een lange training in milieuchemie. Sindsdien ben ik actief op het gebied van milieu en natuurlijke landbouw.

Ik ben begonnen als vrijwilliger in diverse milieu-NGO's door deel te nemen aan publieke activiteiten en ben vervolgens betrokken geraakt in internationale solidariteitsprojecten. Ik heb toen besloten om mijn baan op te zeggen en te gaan reizen om zodoende een beter begrip te krijgen van de Noord-Zuid verhoudingen. Gedurende 3 jaar, heb ik de impact van globalisering geobserveerd op de landbouw, het milieu en de maatschappij in zijn geheel.

Wwoofing blijft voor mij een van de beste leerscholen in de landbouw, terwijl het terzelfdertijd laat genieten van het plezier van het reizen. Mijn doel is om van 1% biologische landbouw in België te evolueren naar 100%, waarbij alle bestaande alternatieven worden aangewend (Natuurgestuurd, Intensieve groententeelt, Agro-ecologie en permacultuur, Biodynamica, ...).